Byxlinningen har bytt plats

Jag vet att det är mode idag att fyrkantstagga sin mammamage två dagar efter förlossningen och fortsätta med fyrkanterna a la "coolkropp", "starkmamma" osv osv med en mage som antingen ser plattare och smalare ut än innan förlossningen eller är lika platt och smal som innan. Det är ju få inom den taggen som faktiskt bär spår av sitt barnafödande och det är ju bra för dom, med tanke på att kvinnor idag helst ska se ut som 11-åringar med stora bröst livet ut.
 
Jag bär spår av mitt barnafödande i alla fall. Det är lös hud, övervikt (allt är ju relativt), celluliter, bristningar och en navel som ser ut som en olycklig Bulldogg. Kroppen är cool och jag är en stark mamma ändå. Pga spåren från förlossningen kan en lätt säga att min kropp helt enkelt förändrats en hel del och i och med det även sättet jag idag behöver klä mig på för att vara bekväm, eller snarare känna mig bekväm. Förr var det tight sittande och lågt skurna byxor. Idag fungerar inte det pga lös och stor mage (alltså jämfört med före graviditet) som rullar upp sig, knölar ihop sig och allmänt gör det oskönt att röra på sig om den inte får behandlas så som den förtjänar - att inte pressas in i tighta byxor eller konstant dras in för att "se smal ut". Min mage är äntligen fri. Att det skulle ta mig tre barn och att fylla 30 år innan jag insåg att kroppen för fan förtjänar BRA behandling är ju dock synd (jag har egentligen förstått detta innan 30 och innan barn tre men nu är jag klar med barnafödandet så kan bygga garderob på nytt på riktigt igen).
 
Numer har byxlinningen flyttat upp över naveln och byxorna ska vara mjuka och sköna. Inte trycka någonstans och tillåta mig att röra på mig utan hinder, jag HATAR att behöva dra upp byxorna efter varje rörelse (vilket jag gjort nu några år). Jag behöver dels det också, alltså kläder som tillåter rörelse, pga bär, kryper runt och sitter i sandlådor idag. Förr var jag bara snygg liksom. Brukade inte kroppen mer än jobb och gym, och på jobbet har jag sjukvårdspyjamas och gym träningskläder. Nuförtiden är min kropp konstant i rörelse och det är inte alltid, så som då, frivilliga snygga och genomtänkta rörelser. Idag brukar också andra min kropp; Det är kramar, klättrande, bärande och ammande. Tänk dig smärtan av att nån klättrar upp på din kropp och din magläpp kläms mellan en hård byxlinning och en fot med 16kg tyngd på? Inte skönt. Jag minimerar skaderisk genom att köra på mjuuuuuka höga byxlinningar utöver bara är bekväm och ledig.
 
Just nu letar jag mig fram i modevärlden. Jag skojade bara, i vad JAG vill ha menar jag. Jag fann i alla fall ett par shorts i bomull med bred linning som jag lätt kan dra över naveln utan att dom blir för korta. (139kr! Ett jävla rån!) VAD är förresten grejen med alla jävla shorts som slutar strax under arslet? Är det verkligen skönt?! Det fanns i alla fall i tusentals så det måste ju vara nån sorts njutning av att ha dom på sig. I will not dock.
 
Nejdå jag ser inte speciellt överviktig ut men jag har ändå ett BMI som klassas som övervikt - allt är ju relativt.
 
Sedan fann jag vidare två par byxor från Lindex som jag nu funderar på att köpa fler av bara pga var så jävla sköna! Jag köpte hem dom utan att prova men blev extremt nöjd väl hemma, notera den bredare linningen i midjan.
 
Lösa och ÖVER naveln. Inget som trycker och inget som drar. Länk.
 
En stund funderade jag på om det inte var lite tantvarning på byxor av detta slag men kom fram till, efter samtal med en vän, att who cares? Jag trivs i dom och dom är sköna. Är nog i sådana fall mer tantvarning på samma byxa men i leopardprint (heter det så?). Jag har aldrig haft såna men tänkte att jag skulle vara lite mönstrig nuförtiden, har alltid bott i svart svart svart, och kanske lite grått, annars. Tjejerna på bilderna ser ju i alla fall inte tantiga ut, i och för sig har inte dom en trött look och mammamage! Men bäst av allt; Tant är inget negativt. Liksom jag jobbat bort att direkt koppla ordet "tjock" till negativitet ska jag jobba bort att se ordet "tant" som nåt negativt. För fan. Kvinnor åldras - det är okej.
 
 
Det blir i alla fall nåt sånt här som ska pryda min kropp framöver. Eventuellt tights med nån lös tunika/tröja/klänning över. Sånt gillar jag också och har väl egentligen bott i sedan storebror föddes 2013, förutom att jag nu mest står med tighta linnen/tröjor kvari garderoben och det tillsammans med tights trivs jag inte i. Det jag saknat mest i min garderob är helt enkelt byxor och fortsätter Lindex med denna sort har dom i mig en kund for life. Jag tycker i alla fall att det är sjukt svårt att hitta nåt som inte är designat för att pressa ihop och trycka upp. Jag tar gärna emot tips på vart jag kan hitta kläder av sort jag beskrivit.