Storebror

MOBILINLÄGG:

"Mamma jag tycker om dig" säger han när han kryper ner bredvid mig i sängen. "Jag blev SÅ glad att du låg här inne. Jag trodde du låg i soffan eller nåt" fortsätter han. Sedan kommer det, det absolut vikigaste han sagt idag; "Men jag tycker inte om, och är inte glad, när du skriker på oss och är arg mamma. Då blir jag så rädd att jag skakar."

Det är min unge det. Jag är så imponerad. Han skiljer alltså här på mig och min handling. Han är fyra år gammal. Han tycker om mig och han blir glad av mig, men han tycker inte om och blir inte glad av skrikandet och skällande - när jag är arg. Fantastisk, tycker jag.

"Nej jag förstår det hjärtat. Mamma tycker inte heller om mamma när jag skriker och är arg. Jag är ledsen för det för det är inte snällt och inte bra. Jag älskar ju er. Men ibland blir mamma så arg bara, och även om det är fel är det svårt att inte vara arg då. Men du ska veta att det aldrig är ditt fel, det är bara mamma som gör fel." försökte jag förklara. "Jag vet mamma. Jag är också arg ibland." svarade han kort och gott och nu sover han med huvudet på min mage förlängtansfull inför en ny förskoledag och sen lek med de barn han älskar mest!