"Men jag vill ha tre..."

MOBILINLÄGG:

Min treåring söker bråk. Alltså letar intensivt och illa dolt efter nåt, vad som, att få gnälla över, få pipa om. Kanske till och med få skrika och gråta över. Jag ska försöka få fram min poäng via några scenarios. Häng på:

Hämtar på förskola idag, han bygger LEGO. Jag säger att han får fortsätta bygga på måndag (dom ska vara lediga imorgon för annat planerat). Han svarar att han redan byggt klart så det kan han inte. Nä men okej, då får du leka på måndag då. Nej, det kan han inte för han vill leka NU och inte på måndag - och sen gnäll hela vägen hem.

Jag häller ut trettusenelva havrekuddar på köksbänken så vi kan smaka på samtidigt som vi ordnar mellanmål, jag tar en. Så TYPISKT! EXAKT, alltså EEEEEEEEXAAAAAAAKT, den just han skulle äta! INGEN av de andra tretusentio havrekuddarna duger. Och självklart går den ju inte att äta längre trots att jag tar ut den ur nästanmunnen (alltså jag hade inte ens hunnit få in den i käften innan han skrek).

Jag ger dom bananer, han ska ha äpplen. Det finns inga äpplen, han ska ha äpplen. Vi får köpa äpplen... Eh nehe inte det heller. Han ska ju ha äpplen NU och inte sen när vi kan köpa äpplen.

Bananpannkakorna. Han får fyra, kvar blir två åt dom var... Men det är klart. Han ska ju ha tre till, inte två. Tre. Just tre är enormt viktigt.

Han drar stolen till köksbänken för att hjälpa mig laga mat, går sen ner och återvänder 30 minuter senare fly förbannad över att stolen står på fel ställe... Ja men då flyttar vi den rätt då. Nej nej... Den stod på fel ställe och han skulle ha den på rätt ställe NU!


And so on... Forever and ever. And ever. Ever.... And ever..........

#1 - - Marie:

Kunde varit min grabb du skriver om! Precis samma! Heelt sjuka grejer som är livsviktiga och bara måste bli som han har tänkt sig, annars kan det fanimej vara.. Nu är ju min drygt fyra så nu går det bättre och bättre att resonera med honom men ibland är det bara att gå in på toaletten, djupandas och smygäta choklad som gäller... Sen är det även fruktansvärt viktigt att han får saker först, ska ha störst, göra först, vinna i spel osv... Lätt när man har fyra ungar och alltid kört millimeterrättvisa 🤣🤣

Svar: Ah. Min fyraåring har alltid gått att resonera med. Däremot har just han lagt till med en himla otrevlig attityd alltså.... 😝
Ilskna Mamman

#2 - - Anonym:

Underbara tre-års humöret😉

Svar: Tur tiden går fort! 😂
Ilskna Mamman