Löpandebandprincipen

MOBILINLÄGG:

9:00 = förskolelämning. 13:00 = hämtning. Sedan direkt till öppna förskolan, sedan lek ute och sedan kör. Sedan mat och yada yada yada.

Jag gillar våra tisdagar men jag gillade dom mer när barnen inte var på förskolan. Då lullade vi hemma hela förmiddagen och ordnade lunch och packade matsäck. Jag är så fed up på hela hämta- och lämnagrejen. Fullkomligt fastlåst till tider och det suger. Det stressar mig. Jag kan inte förstå hur folk på riktigt kan mena att det är bättre att lämna barn på förskolan och sen gå hem med bebis för att sedan hämta igen istället för att bara vara hemma och göra vad man vill när man vill. Obegripligt. Jag slipper ju visserligen komma på lunch, det äter dom på förskolan. Men övrigt. Fi fan.

Jag fick fråga om vad jag har med mig på dagarna när jag är ute och borta från hemmet så många timmar. Jag är inte direkt någon expert i ämnet och gör inga avancerade packningar men visst kan jag ta upp det. Min vän däremot, med fyra barn varav tre hemma, hon är fantastisk på packning och smidig vardag trots borta hela dagar med barn mellan 0 och 4 år! Hursomhelst, jag då. Lista följer:

- Blöjor och tvättlappar/våtservetter till lillasyster. Ett gäng.

- Ombyte till lillasyster, ett räcker. Två ombyten var från kalsonger till strumpor till lillebror och storebror. Det ger mig plats för fyra olyckor (nåt ena barnet lätt kan ställa till med) eftersom dom idag typ har samma storlek. När dom hade blöja räckte ett ombyte var. Utöver det finns två ombyten av ytterkläderna också, olika beroende på väder för dagen. Även lillasyster har ett ombyte av ytterkläder med.

- Extra vantar pga dom blir blöta och/eller fryser.

- Matsäck. Förr alltid lunch utöver mellanmål men idag då bara mellanmål pga äter på förskolan fyra dagar per vecka. Varm lunch kan packas i termosar, kall lunch i vad som helst. Mellanmål = frukt, majskakor (slutat mer ris pga arseniklarmen, storebror är typ uppfödd på riskakor så måste dra ner på dom) och/eller russin. Hmm... En dag hade vi chips och Mariekex. Digestivekex. Mackor. Ägg, ägg är ASBRA mellanmål. Jag packar ofta extra pga barn vill alltid smaka och byta mellanmål med varandra. När det är kör har jag alltid russin med pga dom roar lillebror vid väntan medan storebror inte sjunger i kören sen (han vägrar sjunga). Vattenflaskor.

- Påsar för sopor och/eller tvättombyten.

- Blöta dagar har jag med IKEA-påse eller liknande för att lägga blöta ytterkläder i om barnen efter utelek ska in i bilen eller in på kören (lärde mig av min vän). Dom kan ha lera från hårfästet ner till skosulorna. Det samlar man gärna i IKEA-påse.

För att allt ska löpa smidigt hemma beroende på väder har jag vinterkläder, allt utom skor och mössa, packade i en påse. I en annan påse är fodrade galonställ, i ytterligare en skalkläder osv osv osv. Underställ och fleece finns samlade på en plats, likaså varma strumpor. Dessa påsar packas och är alltid färdiga inför näskommande dag. På så sätt slipper jag stå 10 minuter innan ska vara utanför dörren och vrålande undra vart vantarna är!? Eller andra saker jag kan vråla om. Lillasysters saker ligger alltid i vagnen. Oftast när det går fel har barnens far varit inblandad dagen innan......