Att amma snyggt

MOBILINLÄGG:

Jag är så fed up på hela amningsdebatten. Att man ska få amma offentligt (alltså utanför sitt eget hem) men bara om man "gör det snyggt", annars är man mest respektfull om man "går undan" - gärna på en toalett.

Srew you säger jag. Amma snyggt? Vad är ens det? Ska jag berätta hur många gånger jag sett bröst, förutom mina egna, pga amning? Noll. Alltså NOLL. Ska jag berätta hur många gånger jag sett bröst, förutom mina egna, utan att amning är involverat? Oräkneliga. Mängden siffror i kombination saknas för att beskriva antalet. Jag öppnar en tidning POFF bröst. Reklam på TV, reklam på bussen, i affären, i tidningen. Internet. Oh mängden bröst på Internet.

Om jag antar att "amma snyggt" är = att det inte syns att man ammar alls är ju det omöjligt. En bebis i BH'n är svår att göra osynlig... Själv har jag minst en D-kupa, säkert större pga massa kilon och bröst är i alla fall på mig stora påsar fett som gärna hänger med vikt både upp och ner. Så dom är stora, och tunga. Långa är en bra beskrivning. För att amma behöver jag ofta två händer att ens ta fram grejerna, min garderob består inte av enbart smidiga amningskläder och jag har inte råd att ändra det. Så jag liksom halar upp massa hud med en bröstvårtan på längst fram, eller längst ner beroende på hur man ser det. Sen lägger jag till bebis. Stirrar man bra så lär man se mitt bröst där i mellanakten... Sen har jag en bebis som nu då närmar sig halvåret och ptja, gärna ser sig runt även mitt i maten. Ibland sätter hon sig spontant för en liten kik, ibland släpper hon och tittar runt. Stirrar man så ser man mitt bröst. Definitivt. Jag hinner inte direkt stoppa in det innan hon tittat klart på vad än hon just kom på var viktigt då. Även vid momentet bebis är klar och bröst ska rullas in så lär man se om man tittar på mig/oss. Oh en sjal eller nåt över? Jo men det vore ju en bra idé om jag inte behövde se mitt barn när hon ammar pga kanske kväver henne med bröstet annars. I början är bröstet nämligen ganska styvt men allt eftersom hon tömmer det blir det slappare och pga storleken på dom ändrar bröstvårtan läge och huden liksom pyser över hennes näsa, ja svårt att förklara. Den med stora bröst kanske hänger med.

Läs ovan stycke igen. Ser ni den gemensamma nämnaren? "Om man tittar" står flertalet gånger skrivet. Det är alltså plättlätt för den som mår dåligt av ammande kvinnor att inte titta. Dessa människor  skriker om respekt. Ammande kvinnor ska respektera att dom inte vill se bröst men för att ens se dom jävla brösten behöver man titta på dom... Så visa lite jävla respekt och titta bort när du ser att en kvinna behöver amma sitt barn. Skrik dock gärna högre om respekt och att inte vilja se bröst till reklamen, och Internet. För där. Där är det på riktigt svårt att värja sig. Men det är väl som vanligt - den med minst förmåga att respektera andra önskar mest respekt.

Med vänlig hälsning, snart 32 år och aldrig sett bröst, utom mina egna, pga amning. Ska nämna att alla mina syskon är ammade, vi är fem stycken och jag är äldst, och bröststorleken har jag inte direkt ärvt från min pappa.

#1 - - Limn:

Precis! Lägg där till att försöka krångla på en amningsnapp 🙈 så jäkla snyggt vet jag ju inte om det blir.

Svar: 😂😂 Jag är priviligierad som aldrig ens behövde tänka på amningsnapp i sådan situation! Folk kan fara åt fanders med sina åsikter! ❤
Ilskna Mamman