Åter till det blöjfria

Vi satte ju igång med nån sorts plan för blöjfrihet tidigare och den gick ju... Sådär. Alltså. För att vara ärlig var det klurigt att liksom behålla den glada andan när vi spenderar åtta timmar utanför hemmet då och då, att tvätta gör mig visserligen lite lycklig men att kånka runt på påsar med kiss- och bajskläder inte så lycklig. Så vi gav upp. Plus att ungen hellre inte gjorde nummer två alls än i potta. Inte bra. Så inte värt en förstoppning, eller vidare problem.

 
Vid mötet med förskolan frågade pedagogen mig om barnens toavanor och jag beskrev lillebrors kort och gott med ordet "blöja". Nederlag. Fan. Men så får det vara. Att syssla med att bli blöjfri samtidigt som man också skolas in kändes lite overkill så vi bara släppte den biten. Han får väl ha blöja till han själv inte vill, eller så tar vi itu med det i sommar, var planen. Två dagar senare satte jag ändå ungen på pottan en morgon med den fantastiska uppfinningen iPad och då hände det! Dagen efter ville han inte längre ha blöja, men han ville ha iPaden. Fine by me. Sedan dess har jag alltid med två-tre blöjor och ombyte även till honom men inget av det har hittills behövt användas, och jag erbjuder honom aldrig en blöja heller (om än hans far tänkte försöka sig på den när han skulle ha med barnen till stan en dag).
 
Nu har det då gått en tid och ja... Inga blöjor används. Jag har bara ett blöjbarn och henne planerar jag ska vara blöjfri vid 1,5-2 års ålder (gärna tidigare, kommer ju ha eoner av tid att potträna hemma medan de stora är på förskolan). Sen får vi la se hur det går med den saken men planer är ALLID bra att ha. Vi får ju också se huruvida lillebror klarar förskolestarten blöjfri, och jag behöver kliva upp ungefär klockan fem på morgonen (överdrift) för att ge honom tid att sitta på pottan med iPaden och göra sitt innan vi ska till förskolan men, alla gånger jag slipper torka vuxenbajs i blöja är jag lycklig och för hans skull (att bajsa i blöja är inte så nice egentligen) kliver jag absolut upp tidigare.
 
Så... Två barn blöjfria innan 3 års ålder (på håret med lillebror) helt på barnens egna initiativ! Stolt mamma. Stolt!
Visa fler inlägg