Schemat är lagt

MOBILINLÄGG:

Barnen kommer att befinna sig utanför vårt hem utan sina föräldrar fyra dagar per vecka, i några timmar och i början... Planen är tre dagar per vecka (idag görs eventuellt första försöket att lämna dom - jag får inget veta innan dagen är slut).

Måndagar = 9-14:30, jag kommer dock befinna mig på plats redan 14:15. Barnen vill vara med alla barn på förskolan när dom är ute på gården för lek och enligt pedagogen går dom in cirkus 14:15-14:30. Praktiskt att hämta dom mitt i ett avbrott i aktivitet. Blir mindre avbruten lek för dom, och jag slipper ta på dom kläder. Höhö!

Tisdagar = 9-12. Egentligen var tanken att dom skulle hämtas 13:00 men efter lunchen, som är klar cirkus 12:00, är det vila. Barnen vill visserligen numer vara med på vilan men jag förlänger heller vistelsetiden måndag och onsdag med 30 minuter vardera än låter dom sitta på en matta i 40-50 minuter enbart för att vänta på att gå hem. Tisdageftermiddag är också vigd för lek med hemmabarnen, en grupp barn mina barn älskar, saknar och också behöver träffa. Vidare har storebror kör på kvällen, tre timmar förskola räcker då.

Onsdagar = se måndagar.

Torsdagar = 9-11. Den här tiden är enbart pga pedagogens rekommendation att barnen behöver det. Tanken är att denna torsdag ska bort och att barnen ska gå 9-14/14:15 måndagar till onsdagar. Deras far, och jag, är nämligen hemma torsdagar. Det är också lek med kompisar varje torsdageftermiddag. Storebror och lillebror älskar också museum, denna dag är tänkt till sådant.

Fredagar = hemma. Här nekade vi trots pedagogens rekommendation om att även gå några timmar på fredagar. Vi badar varje fredag. En aktivitet båda mina barn ÄLSKAR, och vi är som sagt hemma båda två. Vi är inte sjuka och vi tror inte att hemmatid är nåt skadligt, alltså ska barnen vara hemma då.

Vi har "rätt" till 25 timmar trots att jag är hemma, och trots att deras pappa är hemma. Det är liksom barnets "rättighet". Vi siktar dock enbart på 15 timmar. Är det verkligen så att mina barn börjar visa tecken på att må dåligt hemma så ska dom med självklarhet få sina 25 timmar, skulle dom må dåligt hemma skulle jag kämpa för fler timmar. Utan tvekan. Så får vi se hur det går, och hur schemat passar oss. Någon dag ska vi se om farmor och farfar vill hämta, för barnens skull. Dom vill visa farmor och farfar förskolan. Åh tumma för att varenda lämning kommer vara guld och gröna skogar framöver!