Minnet

MOBILINLÄGG:

Om tremånadersbebisen går det att läsa att hen minns tillbaka flera veckor. Jag är tvivlande till vad bebisar och barn minns pga min fyraåring och treåring minns knappt vad jag sa till dom för en kvart sen men visst visar hon tendenser till att förstå saker, och om än jag inte är lika nitisk som med storebror så kör jag samma grej på lillasyster inför kvällen/natten varje gång. Med nitisk menar jag att jag vägrade rucka på en enda "rutin" när han var liten (alltså att ens inbilla sig att rutiner existerar år ett är roligt). Idag vet jag ju att lillasyster inte plötsligt börjar dansa tango varenda kväll bara för att hon får hänga i soffan med mig till 22:00 en dag, typ. Det kan hon börja göra oavsett vad jag gör, eller inte gör. Charmen med bebisar!

Har nämnt det förr men drar det igen pga måste för poängens skull; Mellan 19-20 är det bad (inte alltid pga vem orkar?), ny blöja, pyjamas (eller utan pga hud mot hud är mysigt, och viktigt) och så lägger jag henne i sängen och säger "Nu ska vi sova". Jag klär av mig och kryper ner. Senaste veckan har lillasyster absolut visat att hon förstår grejen. När jag lägger henne i sängen tittar hon på mig och när jag säger mitt sova-mantra sprallar hon värre än på hela dagen. När jag kryper ner gapar hon och lägger sig på sidan. Lillebror gjorde EXAKT likadant, körde samma manus på honom. Hon är liksom redo att pluggas in!! Sen ligger hon där och myser på med boobsen till hon somnar. Ibland släpper hon, söker ögonkontakt och ler innan hon somnar. Herregud hur en bebis man kan se, verkligen se, kan göra en hel. Hon går fortfarande att lämna väl sovandes, hon sover vidare.

Vidare visar hon att hon förstår vagnens funktion, hon ligger bara i den för dagsömn. Jag lägger ner henne när hon är trött, hon lägger sig på sidan och stoppar hela handen i munnen och så drar jag vagnen fram och tillbaka (eller ute) och så somnar hon. Lyx hade ju varit om hon kunde somna utan dragandet men en dag kanske det kommer! Jag tycker hon är nog lyxig som bara gnäller/skriker trött och/eller hungrig. Jesus! Mer krav på en bebis kan man inte ha! Jag, med tidigare kolikbebis som ALDRIG sov dagtid (typ), tänker då inte krångla alls om nåt mer än det hon bjuder på. Mycket nöjd mamma här.

Ja nej. Hon börjar bli nåt mer än det där barnet jag kallade för "degen" när jag vaknade och pratade i sömnen en natt. Hon är en jävligt glad liten prick med låga krav på livet, mat i magen och hjälp att somna är liksom hennes önskemål. Övrigt åker hon runt på min arm eller nu då ligger och leker med någon leksak. Tack gode Gud. Hon är visserligen inte smart nog att förstår att hon håller i leksaken och när den försvinner ur hennes synfält, trots har den i handen, ser hon den som förlorad. Men vi kommer väl dit. Hon är bara snart 3,5 månad gammal (fråga inte om veckor pga jag har INGEN som helst aning).

Jag är lite skraj för att säga det men, livet känns verkligen skönt just nu. På riktigt!