Flick-kläder

MOBILINLÄGG:

Låt oss tala om detta ämne. VAD är grejen? Jag har några frågor:

1: Klänningar på bebisar? For real? Jag vet inte hur andras bebisar är men min, som visserligen är av enkel sort, ligger inte direkt stilla och ser söt ut. Alltså hon är ju stilla med mening kan inte krypa, och hon är ju söt... MEN hon vill ju bli buren för det mesta och klänningshelvetet klättrar ju på hennes kropp!!!!!! Åsså får man dra ner, å fixa till å greja å ordna å hasa å trixa. Eventuellt kan jag tycka att klänningar med en body i är okej. Men knappt alltså. Nu har ungen haft klänning tre lördagar i rad pga fått såna och en vill inte vara otacksam... But hell. Så fruktansvärt opraktiskt. Det kliar i hela mig!

2: Ankstjärtar? Eller vad det nu heter? Frullfrullet på arslet? Nej. Bara nej. Jag saknar ord. Vad är funktionen? Att vi ska stirra på ungens röv? Nej. Igen. Nej. Bara nej.

3: Storleken... Seriöst. En bebis i storlek 62 (2-4 månader) har den storleken oavsett kön. En blå byxa från Lindex i storlek 62 är större än en rosa byxa från Lindex i storlek 62... Sjuk värld. Lillasyster ser ut som en stoppad korv i tjejkläderna, och ser bekväm ut i pojk-kläderna. Typ 58cm kort.

4: Gulligullet i varenda kant? De kläder lillasyster har från storebror är alla normala bodys. De bodys köpta och erhållna via presenter som råkar vara rosa har massa gulligull i varenda kant. Små söta puttinullsömmar, typ. Broderade ärmslut och typ volanger i skrevet. VAD är det bra för? Det syns inte ens. Och det är en bebis!!

5: Pannband? Okej. Fast nej. Det blir bara ännu en grej att rätta till 4894738383 gånger, ett pannband med en stor rosett på. Nej. Inget för oss, eller mig. Jag blir galen för mindre grejer. Let's not go there... (Jag satte på det på huvudet på lillasyster och skickade en bild till den vi fått det av, sen åkte skiten ner i lådan och kommer aldrig användas igen).

Det är verkligen en hel ny värld att ha fått ett barn med snippa efter två barn med snoppar. Det bokstavligt regnar rosa prylar på en, och då råkar min äldsta son ÄLSKA rosa. Lillasyster har ingen aning. Hon får inte ens händerna att funka!!

#1 - - Kristina:

Alltså haha! Jag har två döttrar och kan inte hålla med mer! Jag svettas inombords när jag/barnen (aldrig pappan såklart) får opraktiska jävla fula kläder avsedda till döttrarna......... (speciellt dem med nån löjlig text på) jag köper bara pojkkläder till mina barn, de är mer praktiska, rymliga och lockar inte lika många kommentarer om hur sööööööta, fiiiiiiiiiiiiiiina och guuuulliga mina barn är. Nu har jag börjat be snällt om att inte kommentera mina barns utseende då min stora tjej är inne i en klänningsperiod och då får klä sig som hon vill. Vi ärver stor del av barnens kläder av kusiner och vänner, känner mig då dock sjukt otacksam när jag inte vill använda dem pga färg och spets och volanger....

#2 - - Kristina:

Skickade för tidigt!

Det jag själv reflekterar kring är dock att det tjejiga och typ rosa inte ska vara sämre en det normativa pojkiga kläderna. Har så svårt att få ihop det MEN jag vill inte att mina barn ska få uppmärksamhet för utseende och klädsel, då är klädena avsedda för killar bättre, punkt!

Svar: AMEN!! (Jag kämpar stenhårt med att inte någonsin värdera storebrors älskade rosa färg, och jag pratar aldrig högt eller illa om kläders vara eller icke vara inför mina barn - det ska vara helt ointressant så länge som möjligt) ☺
Ilskna Mamman