"Men jag vill ju inte!"

MOBILINLÄGG:

Onsdagar har barnens förskola en sorts uteverksamhet som är fantastisk bra för de barn som bor på förskolan på dagarna, mina gör dock inte det och vill vara inne, alltså leka inne, väl där. Dom båda uttrycker enormt stark ovilja till just dessa onsdagar. Vilket är trist.

Just imorgon ska det också regna. Vilket mina barn inte vet ännu... Men ändå. Kommer bli toppen att tvinga dit dom (nej det skär i hjärtat), för imorgon måste dom. Jag ska på möte. Efter långt samtal med storebror pga han är den som sover med mig och lillasyster just nu så kom vi i alla fall fram till att jag skulle lämna dom och sen skynda mig för att hämta dom igen, men eftersom jag inte hann komma till klockan 13:00 så ska jag komma efter mellis - alltså efter 15:00. Okej. Det går an. Dom går ju 9-15 på onsdagar.

Jag vet inte egentligen vad dom ogillar så skarpt med dessa onsdagar. Båda mina barn är utebarn, dom kliver upp på morgonen, äter frukost och går sen ut. Vid 18:00 släpar vi in dom skrikandes. Men just denna sk "Knytte" är högst ointressant och det enda storebror som pratar mest uttryckt är att han ju vill vara inne... Jag tror att mina barn är ute så pass mycket att just utomhus inte är det som lockar dom med förskolan utan leksakerna som finns där inne. Det är det enda jag får ihop av att pussla med deras ord kring ämnet. Mina barn är ju också fria själar som aldrig behövt gå i ett led, ha styrda moment utomhus liksom. Nåt barnen också uttryckt negativitet kring, alla uppstyrda moment "Varför får vi inte bara leka?". Under Knytte "undervisas" dom om naturen, bland annat. Saker mina barn redan är "undervisade" i pga varit ute mycket och pratat om djur och natur (minns när vi la en hel höst på att prata om olika sorters löv). Men dom gillar sina ryggsäckar och sina nya vattenflaskor! Lite lockande är det ändå och jag är SÅ glad över att kunna prata med min inskolade onge om varför han behöver lämnas mot sin vilja och han ba "Ah okej men då får du springa så du skyndar dig tillbaka" och så är det inget mer med det!

På torsdag är det vår dag i föräldrasamverkan. En gång i månaden jobbar vi föräldrar i barnens förskolegrupp och det är en riktigt bra grej! Man får insyn i hur gruppen fungerar, lär känna barnen och får se verksamheten bättre. Jag hoppas att jag ska kunna vara med på torsdag. Min sambo var med sist och han tog även all inskolning så jag känner mig lite vilse i den där världen. Tummar för att lillasyster tillåter mig vara med!