Att hålla truten

MOBILINLÄGG:

Jag vill egentligen hålla mig utanför typ allt men finner mig själv indragen i saker och projekt gång på gång ändå... Ganska irriterande.

När jag tog jobb november 2015 skulle jag bara jobba lite timmar. Snabbt blev jag erbjuden 50% och strax efter det en heltid... Plötsligt stod jag som ansvarig för en avdelning och insyltad i att försöka ändra arbetssätt och styra ett arbetslag. Jag ba kan inte hålla mig på mattan. Idag blev jag plötsligt sekreterare i vår samfällighet och jag brinner snart av i hjärnan pga bakåtsträvande gamla gubbar som tycker och tänker en massa. Men då har jag involverat mig en gång i alla fall, då kanske det dröjer en massa år innan jag måste göra det igen.

Jag har en förmåga att bli för engagerad och för insyltad... Jag står indragen i att förändra vår lekplats och är plötsligt anställd 100% på det där jobbet jag bara skulle ha lite timmar på. Det var samma när jag studerade på universitetet, plötsligt var jag någon sorts ledare för överfadderiet (kul studentjippo). Jag pratar "för mycket" och vill att saker ska hända NU!

Ofta ofta tänker jag att jag vill förändras på dessa punkter. Bli mer "hemlig", tyst. Bara hålla mig på min plats och varken störa eller lägga mig i. Sköta mitt. Vara mystisk och inget säga alls om mig, min familj eller oss. Plötsligt ställer någon en fråga och jag vräker ur mig allt i någon form av tanke om att det kanske hjälper hen. Exempel: Kvinna med barn frågar om hur vi klarade första tiden med barn då dom är födda så tätt. Jag babblar på om allt och inget. Helt klart icke mystiskt.

Nåväl. Jag försöker nu tänka "skitsamma" om hela upplevelsen idag. Nu är jag insyltad i styrelsen i vår samfällighet, jag är med i gruppen för att rusta lekparken och jag är anställd 100%. Inget planerat och inget varken fullt genomtänkt eller önskvärt men hey - kör i vind. Ba försöka hålla mig på mattan igen till nästa gång...

#1 - - Astrid:

Är precis likadan. Kan ej vara tyst när jag borde...

Svar: Mkt jobbig egenskap upplever jag hos mig själv 😱
Ilskna Mamman