Bra beslut

Alltså det här med att ha barn inom förskolan är så sjukt komplicerat. Jag är stressad av pedagogernas, vid inskolningen, information om hur viktigt det var att barnen ska vara och är där fyra dagar per vecka. För att komma in i gruppen och vara del av förskolan osv osv. Jag är så stressad av det att jag på riktigt funderar över huruvida mitt barn som vaknar med halsont ändå egentligen kanske borde gå för, han är ju ändå pigg och han har ju varit hemma så länge nu (en vecka).


Mina barn har egentligen inte fått en hel vecka som "dom ska" sedan februari och inskolningen. Det har varit magsjukor, förkylningar, andra bokade saker, läkartider, logopeder med mera. Och nu då, andningsproblem, hosta och snor. Idag vaknar storebror ledsen - det gör ont i hans hals och han pekar över lymfkörtlarna när han gäspar. Då gör det som ondast. Och när han sväljer. Samtidigt hoppar han i sängen och leker med lillasyster. Jag blir helt förvirrad.

För det första behövde JAG att dom inte skulle vara hemma idag. Jag är trött. T R Ö T T. Jättetrött. Det är för varmt för att sova, och lillasyster känner samma sak så vi har umgåtts var 20:e minut mellan 01:35 och 06:30 när storebror kom och informerade om sin hals. 05:30 åker grannen till jobb med sin motorcykel också... Gött uppvaknande. För det andra är det ju det där med kontinuiteten! Jag börjar liksom analysera läget; Okej. Ont i halsen. Hmmm... Men han är ju pigg! Nehe inte. Okej. Men lillebror kan ju gå i alla fall!!! Eh. Just. Man lämnar inte "friskt" barn på förskolan med ett sjukt hemma. Så är det bara. Ja fast. Denna gång går ju. Och han kanske bara har ont i halsen pga hostat så mycket? Eller hur? Det är ju rimligt! "LILLEBROR VILL DU GÅ TILL FÖRSKOLAN DÅ!?" Nähä. Inte utan storebror. Fan. Ja men dom får gå ändå och så hämtar jag bara om dom blir ledsna! Bra idé! Det går ju! Han ÄR ju inte sjuk. Titta han hoppar ju runt där! Vi kör frukost i alla fall. Ja bra! Efter frukost bestämmer jag mig!!! Fan... Han är ledsen när han sväljer. Han äter inte heller riktigt bra. Fuck. Dom får vara hemma då............ Hell.

Alltså förr. Utan stressen kring vikten av att dom är där så himla kontinuerligt hade ju detta ALDRIG varit en fundering. Fine. Storebror har ont i halsen - då blir vi hemma idag. Punkt. Inget mer med det. Men dom blir hemma från förskolan även imorrn pga ska på utflykt som inte slutar förrän 15:00 och jag måste hämta 13:00 då vi har andra åtaganden efter det. Då är det bara två dagar kvar, och tre nästa vecka. Sen ledigt till minst 21/8. Jag dör av oro över att inte låta dom "ta del av gruppen"! Dom trivs på förskolan. Jag vill att dom ska trivas där. Irriterande klena genetiska små mixer det är i mina kids!

Så nu sitter vi här. Storebror jätteopigg så det var absolut rätt att vara hemma. Han åt ingen lunch heller, och ratade glas. Ratas glass är man sjuk. Han hävdar att det är värmen som gör att han mår dåligt. Kan så vara. Båda barnen, som varit ute från morgon till kväll varenda dag, sitter just nu och stirrar på TV. Vi är alla ganska sega helt enkelt. Förutom lillasyster. Hon röjer. Toppen.

Försöker trösta mig med att hemma inte är en dålig plats och att dom nästa termin skolas in igen och sen kör mer kontinuerligt. Nästa termin ska vi inte vara så här mycket sjuka. Eller hur?

Bilstolsdjungeln

"Mamma. Nu är det löv på träden. Nu är det sommar! Nu ska jag ju få åka framåt i bilen. Sitta bak men titta åt samma håll som dig. Nu är det så!" Det är ord jag sa till storebror när han började notera att kompisar satt framåtvända, en del vända på heltid andra lite då och då. Och han har rätt. Det är sommar nu.
 
Vi jagar framåtvänd bältesstol och enligt Google är stolar med Isofix absolut säkrast, om man har Isofix i bilen. Det ska i början på juni installeras vänster bak i vår bil. Jag har så svårt för att gå med på "näst bästa" när jag läst mig till vad som är bäst, det är också skitjobbigt att det bästa bara är bäst ett år för sen kommer nytt!! Det står mellan tre stolar, och alla är "för breda" för vårt baksäte. Fram kan han inte sitta pga där måste lillebror sitta bakåtvänd minst ett år till då det blir för trångt för benen annars. BeSafe Izi Up X3 Fix (den ska rotera vid krock från sidan), Britax KidFix II (utskruvningsbara sidokollitionsmojänger) och MaxiCosi Rodifix Airprotect ("airbags" i huvudskyddet), om jag nu fått till namnen rätt, är kandidaterna. Alla minst 48cm breda = sjukt trångt för den som tvingas att sitta i mitten bak. Planen att flytta vår bakåtvända stol som lillasyster ska ta över till mitten bak stöp i och med att den som då ska sitta på sidan om henne inte kan spänna fast sig, spänner hamnar under stolen...
 
Att då fortsätta framåt i tanken en 4-5 år; storebror 8-9 år, lillebror 7-8 år och lillasyster närmare 5 år. ALLA ska ha bältesstolar... Vi kommer inte att rymmas i en Volvo V70 från 2006 mer. Vi behöver en annan bil innan dess. Det är pissjobbigt att veta för bil är varken billigt eller nåt vi vill lägga pengar på, men vi behöver en. Vår förhoppning är att det om 4 år kommit ut en extremt säker och extremt smal stol som ryms mellan storebrors och lillebrors bautastolar i baksätet. Ja. Så hoppas vi! Det tummar vi för!!
Visa fler inlägg