Vårvintersjukan

MOBILINLÄGG:


Ja jag får nog kalla den det i och med att det är tredje året i rad den dyker upp vid i princip exakt samma tidpunkt på året också. Diffusa och intensiva magsmärtor med feber, känsla av att vilja kräkas men aldrig kräkas, eh frekventa toabesök och allmän sjukdomskänsla.

2015 dök den upp först och är orsaken till att lillebror slutade att amma. Pga tidigare diagnostiserade Helicobacter Pyloris i magsäckens slemhinna gjordes en ny gastroskopi och jag fick min första natt utan barn och sambo på kirurgavdelning på St Görans Sjukhus, väl hemma igen hade lillebror "glömt" bort det där med brösten. Läkarna fann ingenting och jag fick åka hem med Omeprazol och en IBS-diagnos. Alltså slaskdiagnosen kvinnor med buksmärtor ingen kan förklara får.

År 2016 återkom skiten. I veckor levde jag på Nyponsoppa och diverse Proviva. Sökte aldrig hjälp pga ingen bryr sig ändå, höll nog på i över en månad innan någon tog mina ord till sig där 2015 och jag hade preciiiiiis börjat jobba igen. Smärtorna känns precis som gastrit, mycket rapar, extremt svullen buk, ömhet över epigastriet, kramper i tarmarna och såklart diarré. Matleda. Är inte ens lite hungrig. Omeprazol fungerar inte men jag fick 2015 uppleva hur det är att kombinera antidepressiva (Premalex) med protonpumpshämmare (Omeprazol). INGEN bra idé. Ärligt förlorade jag all kontroll över mag- tarmsystemet, kallt vatten rann i mina blodådror (nej inte på riktigt bara på känslan) och jag skakade likt jag aldrig skakat förr. Som individer med mindre epileptiska anfall. I veckor hade jag det så. 1177 hjälpte mig räkna ut att jag i alla fall inte skadat mig pga detta misstag, men det skulle ta lång tid att bli "frisk".

Nu då. 2017. Jag har känt av det några dagar, molvärken liksom. Men det är en hel del "fel" på mig just nu så det är svårt att säga vad som är vad. Jag är extremt trött, om det är pga sömnbrist (naturligt) eller annan orsak vet jag inte. Jag har ont i ALLA leder i min kropp men främst axlar,  armbågar, handled och fingrarnas leder... Jag bär ju, konstant. Upptäckte idag att det kliade på min näsa och med vänster arm når jag inte upp till ansiktet pga armbågen - behövde böja mig ner för att kunna klia mig. Liksom möta handen med ansiktet. Men vem bryr sig? Inte min sambo i alla fall (bitter). Hursomhelst... I början på mars feberfrossade jag i flera dagar utan feber. Plötsligt en tisdag hade jag nästan 39 grader feber, men ingen sjukdom. Dagen efter "frisk". Nu frossar jag igen, men ingen feber (än) och så dessa magsmärtor som får mig att tappa balansen helt.

Ptja. Vad ska man säga? Jag är liksom hälsan själv!!