Vår?

Vågar man tro? Är där hopp? Finns ljuset i tunneln? Är det våren som syns?


Aprilväder i mars. Betyder det majväder i april? Jag hoppas verkligen på det. Jag vet inte hur det är med er men detta har ju verkligen varit decenniets absolut längsta vinter! Den tar ju aaaaaaaaldrig slut, och inte började den egentligen heller. Regn, rusk, blåst, mörker och tröööööökighet. Nu ser vi visserligen en jävla massa blåst (bor nära vatten) men ändå ljus, sol och värme. Barnen pratar om stranden och att få springa runt nakna. Elaine Eksvärd menade i något blogginlägg, eller i en kommentar jag läst någonstans, att inga barn trivs nakna, att det är onaturligt. Elaine har aldrig träffat mina barn... Dom har längtat sedan september på att få slippa kläder. Jag slår mig blodig för att få på dom underkläder innan dom lämnar vår gård, nakna på vår gård tillåter jag dom vara.

Ju mer sol vi ser desto mindre ser jag av mina barn. Jag har riktiga uteungar. Dom är ute vintertid också, i timmar, men det är inte alls på samma sätt. Nu går dom ut efter frukost, motvillig frukost pga vill ut före den, och sen släpas dom in vid 17-18. Igen. Solens effekt. Att inte behöva ha lika mycket kläder och att kunna sparka av sig skorna på altanen gör det. Är det sju grader i skuggan har vi 15 grader i solen på altanen, minst. Satt ute häromdagen i bara T-shirt. Ammade lillasyster som inte heller behövde extrakläder. Njöt. Fick fräknar. Mellanmål efter förskolan har intagits där.

Jag har inget emot vintern egentligen men allt blir lättare på sommaren. Allt känns lättare. En del vårdeppar, inte jag. Jag blir lyckligare och mår bättre. Vintrarna här är deprimerande. Knappt någon snö och så bara blött. Blött. Blött. Blött. Grått. Trist. Hemma i norr ligger snön vit och ljusar upp. Gud vad jag saknar Norrland.

Idag släpade vi fram cyklarna och utemöblerna! Det må komma mer snö men jag tänker inte gå med på mer av detta. Jag tänker förbereda för sommaren hur mycket snö det än tänker falla i april! Jag tänker låtsas att det är sommar jag känner i luften trots snöstorm! Jag vill gå ut utan att behöva klä tre barn och förfrysa mjölkgångarna när en viss någon plötsligt behöver snabbmat utomhus! Jag vill bada, men ser inte fram emot att stoppa lillasyster från att äta upp stranden. Jag vill ha fler fräknar och ojämt solade bröst pga lillasyster ammar ena mer än andra, gissar det är bättre smak i höger än vänster. Jag vill vika undan alla jävla vinterkläder. Nu måste det ske! Nu måste det bli vår!