Kaosgympan

MOBILINLÄGG:

Barnen går numer på nåt som kallas för Knatteskutt. Förra terminen ville enbart lillebror delta, storebror bangade, men denna termin ville även storebror vara med. Sagt och gjort, 1300kr per skalle betalat. Let's gympa!

Vi har nu gjort första passet och jag vet inte vad som är värst. Alla barn som inte kan lyssna för fem öre (3-4 år är dom) eller alla föräldrar helt utan förmåga att säga åt sina barn (självklart är föräldrarna värst, barn är barn). Ja här kommer jag att raljera för är det nåt jag fått smetat i ansiktet sedan mina barn föddes så är det att förskolebarn är så jävla mycket bättre på att vänta och lyssna än hemmabarn. Screw you säger jag. Inte i nåt sammanhang stämmer det antagandet in på mina tidigare hemmabarn. 

Jag är stenhård. Deltar man i aktiviteter lyssnar man på den som leder dom. Åtskilliga gånger har storebror spenderat tid ute i hallen på öppna förskolan när vi haft familjegrupp pga vägrar sitta stilla vid samlingen. Mina barn får en-två chanser, sen åker dom ut/vi går hem/jag bär bort dom. Så enkelt är det. En treåring förstår fullt ut vad sitt still och lyssna betyder. I alla fall min. Dom får förklarat för sig innan aktiviteten startar att nu gäller det att lyssna och göra som ledaren säger, annars kan man inte delta. Då måste man gå åt sidan och vänta helt enkelt.

På Knatteskutt. Ledaren säger att det är samling. Barnen springer åt alla jävla håll och kanter... Föräldrarna efter som yra höns hojtandes "Nej Urban. Nej Urban. Här ska vi vara!" hela samlingen, provar aldrig ta tag i sin unge och säga som det är; "Vi ska sitta i samlingen nu Urban. Sitter du inte stilla går vi hem!". Nej då. Urban gör precis vad Urban vill, och ingen gör nåt åt saken. Ledaren ställer upp koner, Albin sparkar omkull dom. Gång på gång på gång på gång. Till slut måste LEDAREN säga till Albin att han inte får sparka ner dom. Föräldern står som ett fån och flinar lite dumt åt sin fina Albin som uppenbart behöver nån som talar om för honom hur det fungerar i sammanhang likt detta. När ledaren OCKSÅ behövde bära bort Bertil från hopprepet hen lagt på golvet men Bertil bara släpar bort, och ledaren släpar tillbaka, TROTS EN FÖRÄLDER NÄRVARANDE trodde jag att jag skulle få en hjärnblödning, eller sprängas. Eller skrika "MEN FÖR HELVETE SÄG ÅT DIN JÄVLA UNGE!!".

Bollar kommer fram... Ack ve. Hade jag varit ledaren hade jag kastat alla saker i marken, skrikit fula ord och gått iväg. Jesus. "Ta varsin boll och kom hit" säger ledaren... Behöver jag säga mer? Inte många barn klarade den instruktionen. Trots minst en förälder var närvarande, många till och med två. Folk har betalat 1300kr för att lite slappt jaga runt sin unge i en gympasal och låtsas uppfostra den, för det låter fint det gör det. Det är bara mycket snack och lite verkstad. Bara snack och ingen verkstad helt enkelt. Och konsparkarungen gjorde EXAKT samma sak även förra terminen, även då utan tillsägelse.

Jag är slapp på mycket men när det kommer till att störa och förstöra för andra finns inte nåt jag går med på. En gång hade mitt barn sparkat omkull en kona, en. Mitt barn hade inte ens hunnit fram till hopprepet innan jag hindrat. Och säger jag "Här ska vi sitta" så är det också det som gäller. Det eller omklädningsrummet. Jag hade skämts ihjäl om ledaren behövt bära bort mitt barn pga slutar inte förstöra... För mig är det viktigt att det där med att respektera andras tid och engagemang är nåt mina barn tidigt förstår. Framför allt om man frivilligt deltar. Förmodligen så viktigt att jag ställer orimligt höga krav på dom. Storebror och lillebror har aldrig fått leka eller stoja runt i sammanhang där samling sker, eller annan organiserad verksamhet. Det har också varit än viktigare för mig pga behövt bevisa för andra att hemmabarn minsann visst också är väluppfostrade. Jag har lyckats bra må jag säga. Deras far, som tränat gruppsporter sedan han började gå, är såklart också med på tåget men det är ju jag som spenderat mest tid med barnen i såna sammanhang. En gång, på sin höjd två, gör mina barn skitgrejer vid planerade aktiviteter. Sen är deras chanser över. No mercy. Jag tar inga fångar.

Såklart vet jag inget om dessa föräldrar och barn... Såklart är det lätt att stå bredvid och tycka och tänka. Men även jag har betalat 1300kr (per barn) för att dom ska få ta del av idrott och gruppumgänge, öva på att sitta stilla, lyssna, ta direktiv och röra kroppen. Testa sporter (vi vill ju gärna att dom sportar sen). Tyvärr förstör dessa föräldrar den upplevelsen. Det är totalt kaos i gympahallen, och dom pratar så mycket goja (pga genomför ju inget dom säger) med sina barn att dom dränker ledarens röst för de barn som kan och vill lyssna... Knatteskutt önskade utvärdering av första passet. Dom fick en. Hade varit najs om ledaren kunde guida föräldrarna i att vara föräldrar under passen, typ från start tala om att dom barn som inte kan lyssna får stiga åt sidan en stund så de barn som kan får en chans att idrotta. Jag hoppas att det blir bättre under terminens gång. Tycker synd om barnen som vill och är engagerade, och kommer själv inte palla fler gånger med sånt totalt kaos. Bättrar det inte på sig ska jakten på återbetalning startas, och ny aktivitet letas. Det var inte alls lika kaosigt förra terminen. Det här var beyond märkligt. Som att ingen i just denna grupp vågade göra sig ovän med sitt barn.

#1 - - Therese:

Känner igen det där. Vi går på dans å här jagas det runt bland föräldrarna. Men om du som förälder sitter med telefonen och inte dansar så blir du utslängd. Dock mot bättre ordning denna gång jämfört med i höstas. Dock är åldern 2-3år. När En va 2.5 så vägrade hon dansa så vi åkte hem med henne.

Svar: Sånt jättestök. Jag typ bävar för nästa gång! Herregud. Barn grät och föräldrar i kaos... Önskar jag kunde filma för folk att se 😂
Ilskna Mamman