Jo jag ammar magsjuk

MOBILINLÄGG:

I ett forum på en annan del av Internetz hamnade jag i samtal (diskussion) med en annan, jag antar, mamma som tyckte att det var "SKANDAL!" att jag ammade min bebis när jag var magsjuk. Detta pga utsätter bebis för risk. Jag tycker det är skandal att man inte har koll på hur bra det är att amma när man är magsjuk med tanke på att ALL information man idag behöver om ALLT är så lätt att googla fram. Jag ammar magsjuk av flera orsaker än en:

1: Det är så min bebis får i sig mat. Den bästa maten i världen.

2: Om jag inte ammade skulle jag, förutom magsjukan, riskera mjölkstockning. Att pumpa är såklart ett alternativ men en pump varken stimulerar eller tömmer ett bröst så som en bebis kan = risk finns ändå. Och det är jobbigt. 

3: Om jag inte ammar skulle min mjölk sina. Jag skulle eventuellt få upp produktionen igen, om bebis skulle fortsätta ta bröst efter att ha blivit introducerad flaska (tror inte sambon eller bebis vill koppmata/koppmatas i flera dygn), men det skulle forfarande bli bökigt och stökigt några dygn.

4: Att amma medan man är sjuk, oavsett sjukdom, är det absolut bästa skyddet för bebisen. Hon får ju i sig ALLA mina antikroppar. Och OM hon skulle bli sjuk så skulle hon bli mindre sjuk pga detta. Av tre barn har dock ingen fått magsjuka medan helammade. So far...

5: Mitt barn vill amma.

Jag BOMBARDERADE såklart denna individ med länk efter länk med fakta kring varför amning aldrig är dåligt, och absolut inte på nåt sätt dåligt bara pga sjukdom (kände att det var viktigt pga andra ska inte skrämmas att isolera sig från sitt ammande barn pga sjukdom). Liksom resten av den faktaresistenta delen av vår IT-värld trodde hon inte på några av mina länkar. Jag menar varför skulle hon? Hon visste minsann bäst. Dock helt utan förmåga att stödja sin tes. "Bebisar är känsliga för smitta. Ditt barn borde tas ifrån dig!".

Rövhatt.

Såhär funkar det rent praktiskt. Min sambo tar VAB pga jag ur spel. Storebror och lillebror är också magsjuka för den delen. Jag ligger ner, eller springer till toaletten. Han har bebisen, och allt annat i vårt hem. När bebis är hungrig och/eller trött kommer han med henne till mig. Jag rullar ut ett bröst, eller är helt naken i flera dygn, och han lägger henne till rätta. Det som eventuellt är jobbigt för mig är att jag ibland måste krångla mig loss för att springa till toaletten, men det är inte krångligare än när jag trasslar in mig i täcket så det går ganska bra ändå. När hon är klar, om hon inte somnar hos mig, hämtar han henne. Just nu är dom utomhus så jag och storebror får sova ifred i sängen uppe! Lillasyster ammad och redo för sömn i vagnen.

Lätt som en plätt (förutsatt att två vuxna finns i hushållet såklart).

#1 - - Natalia:

Jag ammade också magsjuk. Det enda jag tyckte var jobbigt var att jag blev så sjuk uttorkad. Jag spydde upp allt. Men barnet fick i sig alldeles utmärkt och blev aldrig sjuk. Krya på dig!

Svar: Lillasyster skrek en hel del idag. Faderns förslag var att hon var hungrig. Mitt svar var att jag skulle tyna bort långt före hon blev hungrig 🙈 Men ja. Det ställer en del krav på kroppen när man inte får i sig vätska ordentligt. Tror dock det vänder nu! Har fått behålla mer mat och vätska idag 🙏🏼 Tack!
Ilskna Mamman

#2 - - Anonym:

Undrar hur hen tror att ensamstående föräldrar gör när de är magsjuka?? Tänker också att det i ett hushåll med fler än ett barn är jättesvårt att hålla en bebis helt isolerad från ett ev. magsjukt syskon, särskilt för ensamstående.