Jag?

MOBILINLÄGG:

"Kan du inte berätta mer om dig, och er?"

Jovars. Kanske. I kommentarens fanns mer text med mer specifika saker som vart jag kommer ifrån, vart vi bor, mer specifika frågor om barnen och om min sambo. Jag tänker inte svara på allt men då jag förstått att alla läsare inte alls kommer från Instagram och alltså redan följer mig där, och på så sätt vet mer om oss, så kan jag göra en liten text. För dig som redan vet kan ba hoppa detta inlägg.

Jag är född 1985, blir alltså 32 år i år. Om jag räknat rätt. Min sambo är född 1984 så vi är rätt jämna. Jag kommer från en ort i norra Norrland från början, sambon kommer från en ort utanför Stockholm där vi nu också bor. Han kom inte så långt hemifrån medan jag huserat både i  Västerbotten, Norrbotten, Skåne samt i Östergötland innan jag hamnade i Stockholm. La sambo och jag träffades 2009 men hade då, via Internet, haft kontakt sedan 2000. Jag i en annan (destruktiv) relation och han i fler än en annan relation. Back then var det Lunarstorm och ICQ vi konverserade på. Sjukt kul! Jag har ALLTID tyckt om min sambo, alltså sedan år 2000. Men hade ju såklart ingen aning om att det skulle bli vi.

Jag flyttade till honom efter min sjuksköterskeexamen 2010. Arbetade ett tag på ett av de stora akutsjukhusen här i storschtan. Starten var inte sådär klockrent romantisk så som jag önskade. Jag hade fått nog efter att ha blivit jagad av min psykopat till expojkvän, som även plågade min nuvarande sambo med diverse skit, i min studiestad och var påväg hem till mamma i Skåne. Min sambo gled in som en vän en helg och ville plötsligt på hemvägen  sen kyssa mig. Johojaja. Jag började åka varannan helg till honom. Han drog till Turkiet för att vila upp en skada (han idrottade en del) och passande nog skulle han bo hos nån tjej han träffat flera gånger av och till förut så jag tackade för mig och fortsatte med mina planer... Men mina planer blidde det alltså aldrig. Efter nåt halvår av ilskna SMS från denna tjej och hög andel irritation från mig pga SÅ ointresserad av att kliva mellan och på någon annan så bad hon honom helt enkelt välja (han hävdar att dom inget hade ihop när han träffade mig, will never know and don't care längre) mellan mig eller henne och ja... Det är mig han är skyldig en livstid nu pga fött hans barn. Höhö! Kort sammanfattat. Hade jag fått bestämma skulle min livslånga relation börja utan galna ex och utan någon annan sårad.

2011 bestämde vi oss för att vi ville ha barn tillsammans. 2012 blev vi gravida efter en resa till Filippinerna. Sedan köpte vi hus och blev deprimerade och ja... På den vägen är det. Är väl egentligen mest jag som varit deprimerad. 2013 föddes storebror och den sommaren var så galet varm och jag mådde så hemskt illa. Behövde ju dricka flera liter och kom aldrig igång med träningen (tränade en del innan storebror men pga bäckenproblem kom jag aldrig tillbaka) och och och och sen frågade grannens barn om jag hade en till bebis i magen. Och det hade jag fan!!! 2013 blev jag alltså åter gravid med en bebis som var beräknad bara några dagar efter storebrors ettårsdag. Galet. Inget lätt beslut att behålla lillebror då jag var djupt deprimerad och storebror skrek J Ä M T. Alltså alltid. Det var helt enkelt en tung tid med bebis. Men 2014 kom han, graviditeten hade gått rätt långt när vi upptäckte honom. 2015 började jag åter att jobba och så 2016, precis när vi tyckte livet var najs igen, upptäckte vi lillasyster. Jag har turen att lätt bli gravid, oturen att så även bli med preventivmedel. Jag var gravid med mitt ex även 2007 men pga ingen bra miljö att ha barn i så aborterades det fostret.

Så... Ja. Det är lite av oss. Förutom det är vi inga fan av förskola före tre års ålder och helt på det klara med att vi kan ge och ger våra barn mer än en förskola någonsin kan de absolut fyra första åren. Vi tror på amning, på samsovning, på att vara lyhörda och nära och på att våra barn är kompetenta. Vi är också två jävligt trötta småbarnsföräldrar som svär, höjer rösten, mutar och straffar och beter oss illa mot våra barn ibland. Innan barn var mina intressen skor och väskor, idag barnvagnar. Den lillasyster åker i är nummer 28, eller 29. Löve it (Britax Go Big). Hmm... Vad mer?