Ilskna mamman irl

MOBILINLÄGG:

Okej. Första mailet med "klagomål" är mailat. Förskolemorsa som jag nu är behöver jag av naturen lägga mig i saker och ting och eftersom vi inte riktigt får kontakt med pedagogerna vid lämning och hämtning (naturligt pga barn överallt) behövdes ett mail.

Såhär är det. Ett av våra barn behöver förberedelse. Eller, båda behöver det men för en kan hela inskolningen hänga på att han förstår vad som ska ske och när. Tre gånger på en vecka har vi förberett våra barn på hur lämningen ska se ut och inget alls sett så ut. "Droppen", alltså det som gjorde att jag idag kände att jag behövde ta kontakt med dom, blev när sambon får lämna barnen genom att klä av dom för att innan han ens hunnit klä av den siste helt börja klä på dom igen pga ska plötsligt ut. Förvirrad storebror, som fått av sig allt, blir ledsen (han skulle ju in och äta frukt och leka) och ja... Lämningen kändes inte bra. Att vara 3 och 4 år och behöva klä av och på sig tre gånger på en halvtimme ÄR såklart inte roligt.

Nejdå... Inget argt mail skickades, och jag förklarade tydligt att jag inte menar nåt kritiskt utan att det handlar om våra och våra barns behov. Däremot beskrev jag problematiken som uppstår för oss (pedagogen som sa åt dom att klä av sig visste själv inte att dom skulle ut) och efterfrågade någon sorts veckoplanering framöver. I alla fall att idag få veta vad som händer imorgon då, ska vi ut eller inte? Förklarade också att lämnar vi 09:00 och dom planerar gå ut 09:15 så kan vi hänga kvar ute med barnen till alla hinner ut = mina barn slipper in för att klä av sig och sen ut igen... Imorgon blir det nog så, utevistelse direkt vid lämning.

Vi skolar ju inte in pga behöver jobba. Vi skolar in pga roligt för barnen, förhoppningsvis. Barnen behöver inte vara ledsna på förskolan, eller lämnas i panik. Vi har fortfarande kontroll på vår tid. Vi vill kunna förbereda dom väl och lämna i lugn och ro. Inte kaos och inga ledsna miner.

#1 - - Astrid:

Vi hade samma problem vid 9-lämningar när K gick de tiderna. Så frustrerande! Men det löste sig ganska fort och dels kom jag ihåg att fråga dagen innan och personalen blev bättre på att säga till. Men jag fattar frustrationen... kul ändå att det verkar gå bra!

Svar: Ja det går super!! Hoppas på att det berömda bakslaget inte händer oss! Från måndag ska dom gå våra tider så då slipper dom 9-14 varje dag. Dom är märkbart trötta efter. Får hem gnälliga skitjobbiga ungar varje dag 🙈 Vi ska börja fråga innan vi klär av dom på måndagar och sedan vid hämtning fråga hur morgondagen ser ut varje dag. Har absolut inget emot att dom går ut oplanerat, det älskar mina barn - att vara ute alltså. Men dom, ffa den äldre, fixar inte riktigt att inte veta vad som ska hända... Dom verkar ha förstått det nu och jag är tacksam för deras engagemang ☺
Ilskna Mamman