Drömmar

MOBILINLÄGG:

Han utvecklas snabbt nu storebror. Händer grejer nästan varje vecka. Inte bara är han rätt kavat på inskolningen han har också börjat leka med andra barn på ett rätt avancerat sätt och här nyss sprang han över till grannen för lek där, utan oss.

Tyvärr ingår i utvecklingen en viss ökad förståelse för att omvärlden är stor. Han drömmer mardrömmar och ser saker vi inte ser. Ett tag hade vi en gubbe här, en gubbe som knuffades i trappan men som inte alltid var "dum". Det obehagliga med gubben var att även lillebror såg denne (och storebror var kanske två år gammal då)... Fortfarande oklart vad som hände och fortfarande oklart vad jag ska tro, eller inte tro. Nu är här dock monster. Han ser och hör monster. Han vaknar och pratar i sömnen. Han gråter och är ledsen. Just nu säger han att han varit ensam i badrummet och en maskin kom upp ur golvet, en maskin utan ögon som skrämde honom, som skakade och lät jättehögt. Han tittar på duschen med enorm rädsla och gråter när han pratar om det. Hur förklarar man drömmar för en fyraåring? Det är ju nog abstrakt för en själv.

Vi försöker i alla fall tala om för honom att det är okej att vara rädd. Alltså. Är det nån som varit rädd som liten så är det jag. Och det finns en orsak till att jag idag ställt möbler framför dörrarna till våra kattvindar. Ni vet såna där små dörrar alla demoner och spöken kommer från i alla skräckfilmer någonsin gjorda? Just det. Vi har tre såna. TRE! Vidriga saker! Jag försökte säga att drömmar är när hjärnan spelar en ett spratt. Alltså man tror att man är vaken men man är inte det. Det som händer är på låtsas. Sen frågade han varför hjärnan spelar när han sover... Eh. Jo. Den behöver städa ihop allt som hänt på dagen, och då kan det bli tokigt. ?? Eller? Han verkade i alla fall nöjd. Men han behöver samsova igen. Det är = mindre sömn för mig pga halvsover bara då för att skydda lillasyster mot deras klättrade och sparkande nattetid. Besides kan hela denna förskolegrej faktiskt kräva lite samsovning. Inte mig emot.

Min fyraåring. Den vackraste jag vet. The one som gjorde mig till mamma och som fortfarande lär mig om livet.