Sommarplaneringen

Alltså det här med att vara mamma till barn som går på förskolan är ju hemskt mycket mer krävande än att vara mamma till barn som är hemma, fria att göra vad vi vill när vi vill! Nu ska förskolan plötsligt ha sommarplaneringen klar och jag ba "Men jag har ju inte lagt in nåt alls de datum de ska vara lediga", men det duger inte. Tiderna dom inte ska vara där ska vara inlagda men med ordet "Ledig" skrivet under i Schoolsoft - och det låter ju i och för sig ganska logiskt. Tur barnen är på förskolan så jag har tid att ordna med sådant på dagarna! Höhö.
 
Hursom. Jag velar och har mig. Jag är inte intresserad av att ha barnen i verksamheten om det inte är i deras ordinarie grupper och med deras ordinarie pedagoger, därför blev dom hemma hela Påsklovet bland annat (vi var ju också dödligt sjuka just då). Samtidigt kanske inte barnen ska vara från verksamheten allt för länge med tanke på att det ju är så viktigt att dom är där även torsdagar trots att både jag och deras far är hemma...? Men jag bestämde ändå idag, barnen blir hemma från vecka 24 (minst, om det är ordnarie verksamhet innan dessa veckor annars tar jag hem dom än tidigare) till vecka 34 minst (om vi inte ska göra nåt annat jag och knoddarna när deras fars semester är slut). La sambo blir hemma 25-34, som jag förstått nu. 10 veckor hemma får kidsen, och sen behöver vi lägga undan lite tid för eventuell ny inskolning i höst då - barnen kanske eventuellt delas redn då. Det blir en bra semester helt enkelt, och pedagogen tyckte att det var jättebra om man kan ha sina barn hemma så länge på sommaren trots att det är viktigt med kontinuitet annars. Jag blir helt snurrig i mitt osäkra hjärta. Nu har dom i alla fall bara sju veckor kvar då i verksamheten för denna termin, och det blir inte ens fulla veckor pga planeringsdagar, logopedbesök (storebror), röda dagar och annat krafs, så får hoppas att vi får vara friska så att dom får vara där nu fullt allt dom kan dessa veckor som är kvar. Sen får jag leva så som jag vill leva igen! Wiiihoooii! (Påminn mig om denna känsla när jag återigen hamnar i "jag lämnar er fan på förskolan för alltid-träsket").
 
Nu återstår att klura ut hur många föräldradagar vi måste plocka ut på lillebror och vem som ska ta flest. Vi tjänar mest på att la sambo tar dom i sommar pga han har högre ersättning än mig, men fram till hans ledighet och semester behöver jag hjälpa till att plocka lite dagar pga vet inte hur det ser ut med sambons jobb i höst - kan han ens vara ledig så som vi tänkt hela året? Lika bra att punga ut alla dagar vi måste ta innan dess. I dagsläget står vi med 168 dagar kvar, då är dom som redan är planerade för året borträknade, och vi får bara spara 96 av dessa efter januari 2018. 72 dagar till måste tas ut! Tänker inte bjuda staten på fler kronor att spara in från oss, alla år hemma har varit en guldgruva i sparade förskolekostnader för mina kids. Jag tänker behålla den ekonomiska ersättning jag har rätt till via föräldradagarna minsann, och förlänga lillasysters tid hemma samt förkorta hennes bröders dagar på förskolan.
 
Jag tycker att det är en djungel detta minsann. Utvärderingar som ska in, föräldrasamverkan, trädgårdsdagar, utställningar, teater, planering, Schoolsoft, Knytteverksamhet... Kändes lättare att studera till sjuksköterska än att förstå förskolevärlden!
 
Sommaren 2015