Projekt

MOBILINLÄGG:

Började skriva en lista över saker vi måste göra med hus och hem, mycket som ska göras klart nu i år men också saker som är pågående projekt. Med hus känns det som att det aldrig tar slut...

I alla fall. På den listan slog det mig plötsligt att barnens, dom storas, böcker som ska handla om deras första år ännu inte är slutförda. Storebror är liksom fyra år. Skärmskudde på den. Men nu, nu är dom färdiga. Tyvärr saknar jag information om första gången jag hörde lillebrors hjärtslag, det är lite synd... Men jag vet inte heller när jag hörde lillasysters så......... Kanske en grej man bara minns med första, höhö. Jag saknar också vikt för lillebror vid fyra månader, gjordes ingen kontroll då, och när hans nionde och tionde tand kom. Tänker jag kan fejka lite datum där. Inte så noga kanske!

Min sambo tycker att jag gör böckerna mer för mig själv pga "barnen kommer ändå inte bry sig". Till viss del kanske han har rätt. Min egen sån bok är här hemma någonstans men jag vet inte på rak arm vart och det är ett tag sedan jag tittade i den. Innan den kom hem hit låg den i en låda i ett garage i Skåne, där jag har delar av släkten - alltså i Skåne och inte i just garaget. Så, nej. Det kanske inte är så viktigt med dom där böckerna och jag kanske gör dom mest för mig men jag tänker ändå göra dom, och påbörja lillasysters. Kanske dom, mina barn, kommer tycka om sina böcker mer än jag gjorde och gör? Vem vet... Och även om jag gör dom för mig så är dom viktiga. Det står saker i dom där böckerna som jag inte minns från storebrors och lillebrors spädbarnstid. Dom fungerar som minnesbank även för mig.

Nu kan jag i alla fall checka av en sak på listan! Dags att byta tak, bygga altan och dra el utomhus då!

#1 - - Therese:

Heja vad duktigt. Måste fixa barnens oxå men inte lätt då dom är nästan tomma. Lite pinsamt. Barnens farmor lever inte å jag hade verkligen önskat att vi hade en sån bok på mannen. Även på hans storebror som oxå är för tidigt född som E. Har så många frågor om hur dom va som små och tror tyvärr att jag aldrig kommer få svar på det. Så jag tycker det är super att du skriver i dom.

Svar: Sant. Inte tänkt ur den vinkeln, att jag eller deras far eller båda kanske kommer saknas den dag dom själva har barn. Då är ju klart böckerna guld värda ❤
Ilskna Mamman